divendres, 14 de novembre del 2014

Tony Lara premiat per les fotos d' 'Un país d'actors' a 'Portella'

Els 50 anys de Soldeu-El Tarter, l'ós al Pirineu i els actors andorrans, accèssits del Premi Pirene

El premi Pirene queda desert en les dues categories però entrega tres accèssits:al documental sobre els 50 anys de Soldeu-El Tarter de Toni Ubach i Josep Lluís Trabal, al treball del fotògraf Tony Lara sobre actors andorrans a la revista 'Portella' i al reportatge sobre l'ós al Pirineu de Patrice Teisseire-Dufor a la revista 'Pyrénées Magazine'
El jurat del premi Pirene de periodisme interpirinenc 2014 ha decidit deixar desertes les dues categories del guardó, la de premsa escita i la de suport audiovisual. Tot i això, ha entregat tres accèssits, dotats amb 700 euros cadascun. Dos d'ells han estat per a la categoria de premsa escrita i un altre per a la de mitjans audiovisuals.
En la primera categoria, un dels reconeixements ha estat per al reportatge 'Jeu de pistes. Dossier ours', publicat pel periodista francès Patrice Teisseire-Dufour, a la revista Pyrénées Magazine. El treball és fruit d'una jornada amb l'equip tècnic que fa el seguiment de la reintroducció de l'ós a la frontera entre França i la Val d'Aran.
També en categoria de premsa escrita, el fotògraf Tony Lara s'ha endut un accèssit per un reportatge publicat a la revista Portella, sobre els actors i les companyies de teatre del país que triomfen tant aquí com a l'estranger. Tal com ha explicat ell mateix durant l'entrega del premi, ha volgut "jugar amb els actors, ubicant-los fora dels seus escenaris habituals". Així doncs, els va "treure al carrer" per tal de retratar-los, tot interactuant amb el paisatge urbà.
Finalment, el tercer accèssit ha estat per al reportatge en format audiovisual realitzat per Toni Ubach, d'ST!, titulat 'Soldeu-El Tarter 50 anys, el motor d'un país'. El treball, emès per Andorra Televisió, explica la creació i els inicis de l'estació d'esquí de Soldeu-El Tarter, tot recollint testimonis i material gràfic de l'època.
Precisament, Ubach ha destacat la dificultat que ha comportat aquest fet, ja que "fa cinquanta anys només hi havia fotografies", de manera que treballar aquest material a nivell audiovisual, ha estat complicat. Ubach ha volgut destacar també la tasca de redacció i locució realitzada per l'altre protagonista del treball, Josep Lluís Trabal.
Per la seva banda, el ministre de Cultura, Albert Esteve, ha destacat que "els professionals de la informació que han estat premiats al llarg d'aquest any han explicat, interpretat i analitzat la realitat social del Pirineu". Ha afegit que ho han fet "des d'una metodologia professional que permet ajudar als lectors o espectadors a entendre aquesta realitat comuna al nostre entorn geogràfic".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada