dissabte, 29 de novembre del 2014

Presentació del número 9 de la revista 'Portella'

Persones que hi actuen o hi intervenen:
Integrants del Col·lectiu Portella i Guille Cervera (demostració culinària)

Hora:
A les 19 h.


Lloc: 
Hotel Plaza d'Andorra la Vella

c/ Maria Pla, 19 - 21
AD500 Andorra la Vella
Tel.: (+376) 879 444 

Ampliar mapa
Entrada lliure
Més informació:

www.revistaportella.com
revistaportella.blogspot.com
revistaportella@gmail.com


Organitza:
Col·lectiu Portella

Col·labora:
Hotel Plaza Andorra


La presentació del número 9 de la revista Portella anirà acompanyada de l'elaboració de les postres Portella a càrrec del mestre pastisser Guille Cervera i amb una degustació d’una síntesi de les postres i venda d’exemplars de la revista (per part de la Llibreria La Puça).

El volum conté el dossier ‘Cuines: de la subsistència a la sofisticació’. L’antropòleg Yvan Lara n’escriu l’aperitiu, el gastrònom Jaume Fàbrega, el primer plat, i el periodista Bru Noya, el segon. Els tres autors ens apropen a les peculiaritats de la tradició culinària andorrana (i pirinenca), tot narrant el seu desenvolupament des dels plats típics muntanyencs d’abans fins a la varietat de tendències més o menys innovadores de la restauració actual. De postres, un altre antropòleg, Quim Torredà, explica la recepta d’una llaminadura creada expressament pel mestre pastisser Guille Cervera. Tot això, assaonat amb les fotografies signades a duo per Carles Esteve i Montserrat Altimiras, assaborides per Imma Torra, que les ha trobat suculentes.

Entre altres continguts, en aquest número de Portella, Enric Casasses, Jordi Llavina, Ricard Lobo, Pep Solà i Albert Vinyoli examinen les arrels de la poesia de Joan Vinyoli.

Iñaki Rubio recull la llum que emana de la matèria escultòrica d’Ahmed Keshta.

Esther Jover entrevista Perico Pastor, que parla de l’art i de la vida.

Àngel Calvente i David Gálvez estableixen un diàleg a propòsit de la comunicació humana.

I Jordi Pasques evoca, en el centenari del naixement de l’artífex del Pessebre vivent d’Engordany, la figura d’Esteve Albert.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada