divendres, 14 de novembre del 2014

Les imatges de Tony Lara a 'Portella', premiades

El fotògraf Tony Lara rep un accèssit del premi Pirene de periodisme interpirinenc

El jurat, que ha declarat desert el guardó, també ha premiat un reportatge de Patrice Teisseire-Dufour
Antoni Ubach Guàrdia ha rebut un tercer reconeixement pel reportatge 'Soldeu-El Tarter 50 anys, el motor d'un país'
El jurat del premi Pirene de periodisme interpirinenc ha decidit declarar deserta enguany tant la modalitat de reportatge de premsa escrita com la de reportatge audiovisual. Els integrants del jurat han acordat, no obstant, l’atorgament de tres accèssits de 750 euros en cadascuna de les categories.
En premsa escrita, el reconeixement ha estat per al reportatge “Jeu de pistes. Dossier ours”, de Patrice Teisseire-Dufour, publicat a la revista Pyrénées Magazine de setembre-octubre del 2013, que destaca per la seva redacció àgil i amena, amb l’experiència viscuda pel periodista en primera persona, i per tractar un tema sensible al llarg dels Pirineus: la reintroducció de l’ós.
D'altra banda, el reportatge “Un país d’actors”, de Tony Lara Sánchez, publicat a la revista Portella de primavera del 2014, s'ha premiat pel retrat del panorama teatral andorrà des de la seva visió artística mitjançant unes fotografies "originals i de molta qualitat" en què Lara utilitza la fórmula de l’street art.
En la modalitat d’audiovisual, l’accèssit ha estat per al reportatge “Soldeu-El Tarter 50 anys, el motor d’un país”, d’Antoni Ubach Guàrdia (Segarra&Terés), emès per Andorra Televisió. Com a testimoni d’una època, el reportatge mostra una compilació interessant d’imatges antigues i d’entrevistes a protagonistes directes o indirectes que mostren el naixement i evolució d’una de les estacions d’esquí més destacades del Pirineu. El membre del jurat Albert Roig va abstenir-se per incompatibilitat professional en la votació.
El jurat de la dinovena edició del premi Pirene, dotat pel gabinet de Comunicació del Govern, ha estat format per Mònica Bordas, Albert Roig i Esther Jover. Hi han optat un total de 28 treballs, dels quals 23 són de premsa escrita i 5 audiovisuals de ràdio i televisió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada