divendres, 24 de desembre del 2010

Revista 'Portella': nota a la plana web de BPA

Un col·lectiu impulsa una nova revista de difusió cultural, ‘Portella’


Un col·lectiu de persones de l’àmbit de l’educació, però també lligades a diferents terrenys de la cultura i la creació al Principat, van presentar ahir Portella, una nova revista de lletres i arts centrada en Andorra.

De forma semestral, la revista buscarà “donar visibilitat” a projectes de creadors del país, no suficientment coneguts, en opinió dels membres del col·lectiu, integrat per Joan Peruga, Txema Díaz-Torrent, David Gálvez, Manel Gibert, Iñaki Rubio, Roser Suñé i Quim Torredà.

La revista neix un any després de la constitució d’un col·lectiu que porta el mateix nom i es concep com “un espai de trobada, discussió, difusió de les moltes iniciatives del país”, va explicar Peruga, que assumeix la direcció del projecte. Els impulsors de la iniciativa s’han proposat “cuidar molt la presentació” conceben la revista com a “objecte” i tenen planificat crear una web per a la mateixa. La revista acull no tan sols textos en català, sinó també en d’altres llengües presents també al país, com el francès o el castellà.

De moment, la primera tirada assoleix els 1.200 exemplars (es ven a deu euros cadascun) i la distribució –assegurada dins el país– es vol fer també a l’exterior, ja que el col·lectiu vol promoure “el diàleg inevitable amb les ter­res veïnes”, sigui a Catalunya o França, on també es vol arribar.

L’estructura de la revista presenta, com a “pal de paller”, un dossier monogràfic que, en aquest primer número està dedicat a Max Frisch, autor de l’obra teatral Andorra. El col·lectiu ha trobat oportú aprofundir tant en l’autor com en diferents aspectes lligats a l’obra i la seva percepció a Alemanya, on és molt més coneguda que al Principat, malgrat la recent traducció al català feta per Editorial Andorra. Entrevistes, assajos, perfils, ressenyes, textos literaris i la mostra de treballs d’artistes visuals completen les seccions que seran habituals a la revista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada