divendres, 14 de novembre del 2014

Portella a la Setmana del llibre en català de Barcelona

El Govern promocionarà editorials i autors andorrans a la Setmana del llibre en català

Setm llibre
El Ministeri de Cultura del Govern i l'Associació d'Editors d'Andorra participaran en la 32a Setmana del llibre en català, que tindrà lloc del 5 al 14 de setembre del 2014 a Barcelona, a l'avinguda de la Catedral.
La Setmana del llibre en català és una mostra que permet reconèixer la tasca de les editorials que editen en català, de les llibreries actives i de les revistes que apropen al lector les seves publicacions en català. En trobareu més informació a    link www.lasetmana.cat.
Els objectius de la presència d'Andorra a la Setmana són aixoplugar els editors andorrans, presentar les publicacions que directament o indirectament s'han fet per encàrrec o amb suport institucional i exposar, d'aquesta manera, una mostra del ventall cultural del Principat. Els editors del país, els escriptors, i les entitats i institucions que tenen producció editorial podran vendre les seves obres en el mateix estand. Estand que enguany tindrà una atenció especial a l'Any Esteve Albert.
Llista d'editors participants:
- Publicacions del Govern d'Andorra  
- Institut d'Estudis Andorrans  
- Editorial Andorra  
- Editorial Límits
- A4 edicions
- Aloma editors  
- Edicions del Diari d'Andorra  
- 2 + 1 editors (Alfred Llahí)  
- Anm editors  
- Societat Andorrana de Ciències  
- Col·lectiu Portella
D'altra banda, disposarem també d'obres d'autors andorrans publicats per segells catalans com Pagès editors, Edicions Males Herbes i Grup 62. S'oferiran en total uns 130 títols, inclòs algun material amb un format diferent del llibre, com la revista Portella i algunes litografies de Sant Jordi que edita Àgora Cultural cada any.
Per a la Setmana del llibre en català s'han organitzat diverses activitats que tindran lloc en espais diferents:
12 de setembre      
Títol:   Postures textuals
A càrrec de: Els Trobafolls (Somhiteatre)
Sinopsi:  “Avui, com nous goliards redivius, hem decidit desar les espases i la dalla i continuar jugant-nos la vida desarmats en un combat més perillós, mot a mot, ànima a ànima, cos a cos...”
Postures textuals és un entreteniment que ofereix al públic una manera divertida d'apropar-se a la poesia eròtica medieval.
Espai: Plaça del llibre
Hora: A les 19.45 h
Durada: 40'
13 de setembre     
Títol: Itinerari literari El Museu de l'elefant
A càrrec de: Editorial Andorra – Joan Peruga
Sinopsi: El Gran Museu Areny de Ciències Naturals era l'obra que el Dr. Pau Xavier d'Areny-Plandolit havia preparat de manera obsessiva a la casa dels seus avantpassats d'Ordino, a la República d'Andorra. L'elefanta Júlia pujava des de Barcelona per ser-ne la vedet, però algú la fa desaparèixer misteriosament al Passeig de la Seu d'Urgell.
L'última novel·la de Joan Peruga transcorre entre Barcelona on va viure realment el protagonista i Andorra, i al llarg de l'itinerari descobrirem espais d'interès de la vida d'un dels últims integrants de la família Areny-Plandolit.
Hora: A les 11 h 
Més informació: Al telèfon 93 295 60 17  o per correu electrònic a  reserves@lasetmana.cat 
13 de setembre
Títol:  Presentació dels llibres La selva moral d'Albert Villaró i Trencadís d'Iñaki Rubio
A càrrec d e: Albert Villaró i Iñaki Rubio – Editorial Andorra
Sinopsi: L'editorial Andorra presenta dos reculls de relats curts d'Albert Villaró, guardonat al gener amb el premi Josep Pla de novel·la, i d'Iñaki Rubio, guardonat al març amb el premi Joaquim Ruyra de narrativa
Espai: Plaça del llibre
Hora: A les 13 h
Durada: 20'
13 de setembre     
Conversa: “Andorra, bressol de noves veus literàries?”
Organitzada pel Ministeri de Cultura
Taula rodona moderada per Vicenç Villatoro, amb els escriptors andorrans Albert
Salvadó, Joan Peruga, Albert Villaró i Iñaki Rubio
El Principat d'Andorra, amb 70.000 habitants, compta una nòmina d'escriptors en llengua catalana, joves i guardonats, força important. La vocació literària té a veure amb l'entorn?
Espai: Plaça de l'escriptura
Hora: A les 20 h   
Durada: 40'
El 8 de setembre, com a complement i per fer conèixer la celebració de la Festa nacional d'Andorra, es preveu decorar l'estand d'Andorra i oferir un petit obsequi a totes les Meritxells que s'identifiquin al mateix estand, durant tot el dia.
Altres activitats          
Títol: Sorteig de la Setmana a les Valls d'Andorra       
Dia del sorteig:   14 de setembre    
Hora:   A les 12.30 h       
Descripció:  Poden participar en el concurs els visitants de més de 16 anys que hagin efectuat una compra a la caseta del Ministeri de Cultura d'Andorra. El concurs consisteix a respondre la pregunta de la butlleta de participació. El premi és una estada d'una nit per a dues persones, en règim d'allotjament i esmorzar, i un passaport per visitar gratuïtament els museus nacionals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada