dissabte, 29 d’octubre del 2011

Portella: Premi Tristaina (Forum.ad)

Els premis Principat d’Andorra i Fiter i Rossell queden deserts

nit-literaria1Aquest dijous al vespre ha tingut lloc a l’Auditori Nacional l’entrega de premis del 34è aniversari de la Nit Literària Andorrana, on els dos premis més importants, el Principat d’Andorra i el Fiter i Rossell han quedat deserts, i en el seu defecte s’han atorgat accèssits. L’accèssit al premi Principat d’Andorra d’investigació hitòrica, dotat pel Consell General ha estat de 10.000 euros més la publicació de l’obra per a l’anàlisi comunicativa de les eleccions generals del 2011 Andorra, del Medievo al 2.0.de Lorena Tortosa. El premi Fiter i Rossell de novel·la, dotat pel Ministeri d’Educació i Cultura ha lliurat dos accèssits de 7.000 euros cada un per a 16 dies de vinagres i fang de Manuel Riera, i per a El cosidor d’errades de Tessa Julià.

Una trentena d’obres es van presentar al premi Fiter i Rossell de novel·la, però finalment cap d’elles s’ha endut el premi de 20.000 euros dotat pel Ministeri d’Educació i Cultura. Sí que s’han atorgat, en canvi dos accèssits de 7.000 euros cada un. Manuel Riera, d’Andorra, ha estat premiat per la seva novel·la 16 dies de vinagres i fang, i Tessa Julià, de Terrassa, ha rebut el seu accèssit per El cosidor d’errades.

Pel que fa al premi Principat d’Andorra, no havia rebut la mateixa participació, ja que només hi havia quatre obres d’investigació històrica. El premi del Consell General ha quedat també desert i s’ha atorgat un accèssit a Lorena Tortosa per la seva anàlisi comunicativa de les eleccions generals anticipades de l’abril del 2011 i la idiosincràsia andorrana. L’obra titulada Andorra, del Medievo al 2.0. li ha suposat 10.000 euros i la publicació del treball.

Els catalans Octavi Egea i Josep Fàbrega han estat els guanyadors del premi de Teatre: 50è Aniversari Crèdit Andorrà i del Grandalla de Poesia, respectivament. El jurat ha triat com a guanyadores l’obra de teatre Els innocents, un treball amb perfil cinematogràfic i amb una trama intrigant, i el poemari 40 dies i 40 nits, que parla del camí a recórrer per arribar a l’esperança. En total, s’han presentat 19 obres de teatre i 17 de poesia. Els guanyadors han rebut 4.000 euros cada un.

Pel que fa al premi Sant Carles Borromeu de contes i narracions, dotat per BIBM amb 5.000 euros ha estat per a Fernando Noguera, de Barcelona. El premi Tristaina de periodisme, dotat per Andimesa amb 2.000 euros s’ha donat a la revista setmanal Portella, i el Sant Miquel d’Engolasters d’assaig literari, dotat per Joan Escaler amb 2.000 euros per a Jordi Marrugat, de Sabadell, per l’obra La poesia i l’alquímia.

Els premis BIBM de divulgació científica i el Manuel Cerqueda Escaler de novel·la curta han quedat deserts, en el primer cas per manca d’obres.

El Cercle de les Arts i de les Lletres del Principat d’Andorra organitza aquest certamen amb la col·laboració de l’entitat financera Crèdit Andorrà. D’aquesta manera, Crèdit Andorrà col·labora en la promoció de la cultura en llengua catalana i contribueix a oferir una plataforma de difusió als autors.

(Cliqueu per ampliar)

1 comentari: