dimarts, 15 de novembre de 2011

Portella a 'Andorra dins el context literari'

Andorra dins el context literari PDF Imprimir a/e
Image

Andorra dins el context literari

El Departament de Cultura del Comú d’Escaldes-Engordany ha organitzat unes jornades literàries titulades «Andorra dins el context literari», que analitzaran l’estat de salut de la literatura al país, així com l’impacte de les noves tecnologies en aquest sector.

Les jornades, que s’articularan al voltant de quatre sessions, els propers 15, 17, 22 i 24 de novembre, comptaran amb la participació d’escriptors, editors i professionals lligats al món de la literatura a Andorra. Estaran obertes al públic en general i tindran lloc a la biblioteca comunal d’Escaldes-Engordany de les 7 de la tarda a les 8.30 h del vespre.

A continuació, es detallen el temes concrets de cada sessió:
 
15 de novembre
19.00 h – Presentació de les jornades, a càrrec d’Albert Salvadó
19.15 h – Creativitat en la xarxa global, a càrrec de Lluís Viu (Associació d’Editors d’Andorra) i Albert Salvadó (escriptor)
Temes que es tractaran: el lloc d’Andorra en el context literari, el món de l’edició en l’actualitat, l’exportació de la literatura andorrana, noves formes-plataformes de distribució i la relació autor- editor.
 
17 de novembre
19.00 hAplicacions diverses per a l’usuari: crítica, revistes, llibreters i altres.
Taula rodona a càrrec de representants del col·lectiu Portella, la Societat Andorrana de Ciències, el Centre de la Cultura Catalana i diversos llibreters.
Temes que es tractaran: la crítica literària a Andorra, el naixement d’un escriptor, les revistes literàries a Andorra, els premis, la figura del llibreter en la difusió de la cultura, l’edició no comercial: blocs literaris i fires: punts forts i febles.
 
22 de novembre
19.00 hPaper i boli o Mac?, a càrrec de Joan Peruga (escriptor) i Albert Villaró (escriptor)
Temes que es tractaran: el procés creatiu de l’escriptor, les noves tecnologies en el procés de creació, l’estatut del territori en l’obra literària i l’autor i els lectors: relacions.
 
24 de novembre
19.00 h – Apple, Amazon i Google entre muntanyes. El futur ja és aquí?
Acte de cloenda amb l’assistència de tots els escriptors convidats.
 Temes que es tractaran: l’e-book, la venda en línia, reptes per als escriptors, el camí de les lletres andorranes, blocs literaris i trobada d’escriptors i lectors.

1 comentari: