divendres, 27 de maig del 2011

Presentació del núm. 2 de la revista 'Portella' (e-e/ccc)

Reproducció literal de la notícia de la presentació del número 2 de la revista Portella tal i com apareix a la plana web sobre la capitalitat cultural catalana de 2001 d'Escaldes-Engordany

Presentació del segon número de la revista Portella

El protagonista d’aquest número 2 de Portella és Sergi Mas: artista i artesà.

Aquesta dimecres a la tarda la sala de premsa del Comú d’Escaldes-Engordany ha acollit la presentació als mitjans de comunicació del país del segon número de la revista cultural la Portella. La presentació ha comptat amb la presència del president del Comitè de Treball de la Capital de la Cultura Catalana 2011, Pere Moles, el conseller de Joventut, Àlex Molina, i Manel Gibert, Iñaki Rubio, David Gálvez, Joan Peruga i Quim Torredà, tots ells membres del col·lectiu la Portella.

Després de la bona acollida que va tenir el primer número entre el públic, el segon número d’aquesta revista semestral torna al mercat amb una acurada selecció de reportatges i seccions que consoliden un dels projectes més anhelats des de fa temps al país. En aquest sentit, Manel Gibert va explicar “estem complint els objectius del projecte”, objectius que rauen en donar a conèixer i divulgar la cultura andorrana, posar-la en valor, promocionar la recerca cultural i oferir un espai per a l’expressió d’altres cultures.

Per la seva banda, Iñaki Rubio ha avançat alguns dels continguts que els lectors trobaran en aquest segon número a través de les diferents seccions com és el cas d’Accents que “dóna espai a noves veus i reflecteix la pluralitat lingüística d’Andorra” amb un text i fotografia d’Alan Ward sobre Hong Kong o de Creadors dedicat a Agustí Bartra amb textos de Rosa Pujol i Sam Abrams. Dos especialistes que ens conviden a conèixer la relació de Barta amb Andorra.

El darrer número de Portella també ens brinda la particular visió de Rosa Suñé sobre el barri antic d’Andorra la Vella, el relat en prímicia de Jean-Daniel Bezonoff sobre Sherlock Holmes al Pirineu, un interessant treball sobre l’obra de Francisco Sánchez amb el text de Faust Campamà o el Contrapunt on Josep Anton Rossell i Àlvar Valls aporten la seva visió sobre la funció dels premis literaris.

Portella també inclou una entrevista de Joan Pergua a la comissària de la Capital de la Cultura Catalana Escaldes-Engordany 2011, Montserrat Planelles, un text d’Elisenda Vives sobre El taller portàtil de Nerea Aixàs o la presentació de Manel Gibert sobre l’espectacle de la poetessa Teresa Colom, 32 vidres.

Però, sense dubte, el protagonista d’aquest número 2 de Portella és Sergi Mas: artista i artesà. Són 28 pàgines dedicades a l’artista andorrà que recullen “els millors moments, les millors reflexions d’aquestes hores de conversa” amb Sergi Mas, ha destacat David Gálvez. És un petit homenatge a través de diferents textos i fotografies dedicades a Mas que ens permeten una aproximació global a un dels artistes més destacats del panorama andorrà. En aquest sentit, cal destacar que la il·lustració de la portada d’aquest número i la contraportada són obra de Sergi Mas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada