dimecres, 29 de gener de 2014

Tertúlia literària a Sant Julià

Club de lectura. Tertúlia literària al voltant de la Revista Portella, a càrrec d'Iñaki Rubio i David Gàlvez

Dimarts, 28 de gener del 2014
Sant Julià de Lòria

Tertúlia literària al voltant de larevista Portellaa càrrec d'Iñaki Rubio i David Gálvez.

La revista Portella és una revista de cultura, fundada a Andorra el 2010, que sorgeix com un espai obert on donar cabuda a les arts i lletres del Principat, i donar visibilitat als creadors del país, alhora que serveix com a fòrum on compartir la cultura del països veïns o llunyans, però sempre amb fort lligam amb el país pirenaic. Principalment en català,Portella també inclou escrits en francès i castellà, i es distribueix en territori andorrà, tot i que també és assequible a La Seu d'Urgell, Martinet o Bellver de Cerdanya.

La seva periodicitat és semestral, i conté assajos, perfils, entrevistes, ressenyes, mostres de treballs d'articles visuals i textos literaris. Cada número, tot i incloure contingut diferent, té un dossier monogràfic vertebrador sobre un tema relacionat amb la cultura del país; el primer número girava entorn a la peça teatral Andorra, de l'escriptor suísMax Frisch.

El director de la revista és Manel Gibert, president del col·lectiu Portella, entitat responsable de l'edició de la revista, constituïda per membres de l'àmbit de l'educació, i lligats també a l'àmbit de la cultura i la creació al Principat; el consell de redacció també està format per integrants d'aquest col·lectiu. La revista, a més, compta en cada número amb artistes i personalitats d'Andorra o dels països veïns que hi col·laboren; al llarg dels set números publicats hi han col·laborat Tony Lara, Sergi Mas, Antoni Miralles, Mònica Armengol, Alfons Valdés, Jordi Casamajor, Fernando Galindo o Jaume Riba, entre d'altres.

PREMIS

- Premi Tristaina de periodisme (2011)
- Premi Arts Andorra de disseny gràfic (2011)
- Finalista dels premis APPEC en la modalitat de millor nova publicació (2012)
Telèfon/adreça de contacte per a inscripcions:
Tel: 744 044
A/e: biblioteca@comusantjulia.ad 

Hora:
A les 20.15 h
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada