dimarts, 15 de novembre del 2011

Portella i 'Andorra dins el context literari' (DdA 10/11/2011)

Cultura

Escaldes-Engordany organitza unes jornades per analitzar la salut literària del país

Les jornades, que s’articularan al voltant de quatre sessions, els propers 15, 17, 22 i 24 de novembre, comptaran amb la participació d’escriptors, editors i professionals lligats al món de la literatura a Andorra.




Redacció/Agències - Escaldes - 10/11/2011

El Comú d’Escaldes-Engordany ha organitzat unes jornades literàries titulades Andorra dins el context literari, que analitzaran l’estat de salut de la literatura al país, així com l’impacte de les noves tecnologies en aquest sector.
La primera sessió, el 15 de novembre, servirà per presentar les jornades i parlar sobre la Creativitat en la xarxa global, una ponència que anirà a càrrec de Lluís Viu (Associació d’Editors d’Andorra) i Albert Salvadó (escriptor). En aquest sentit, els temes proposats versaran sobre el lloc d’Andorra en el context literari, el món de l’edició en l’actualitat, l’exportació de la literatura andorrana, noves formes-plataformes de distribució i la relació autor- editor.

El 17 de novembre serà el torn de la taula rodona Aplicacions diverses per a l’usuari: crítica, revistes, llibreters i altres, a càrrec de representants del col·lectiu Portella, la Societat Andorrana de Ciències, el Centre de la Cultura Catalana i diversos llibreters. Està previst parlar sobre la crítica literària a Andorra, el naixement d’un escriptor, les revistes literàries a Andorra, els premis, la figura del llibreter en la difusió de la cultura, i l’edició no comercial: blocs literaris i fires: punts forts i febles.

El 22 de novembre, els escriptors Joan Peruga i Albert Villaró parlaran del procés creatiu de l’escriptor, les noves tecnologies en el procés de creació, l’estatut del territori en l’obra literària i l’autor i els lectors: relacions, a la conferència Paper i boli o Mac?
Finalment, la darrera sessió, el 24 de novembre, portarà per títol Apple, Amazon i Google entre muntanyes. El futur ja és aquí? i parlarà sobre l’e-book, la venda en línia, reptes per als escriptors, el camí de les lletres andorranes, blocs literaris i trobada d’escriptors i lectors.

1 comentari: